Neverovatna situacija: Žena proglašena mrtvom, oživela dok su je pripremali za sahranu

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 08:03

Neverovatna situacija: Žena proglašena mrtvom, "oživela" dok su je pripremali za sahranu

Bolnica u Ekvadoru proglasila je u petak 74-godišnju Belu Montoyu mrtvom, nakon što je primljena u bolnicu zbog posledica srčanog udara.

Nekoliko sati kasnije porodica je otvorila sanduk i shvatila da žena i dalje diše.

“Malo-pomalo procesuiram što se dogodilo. Sada želim samo da se zdravlje moje majke poboljša. Želim je živu i uz sebe”, rekao je njen sin Gilbert Balberán. Žena se i dalje nalazi na Odeljenju intenzivne nege i pod lekarskim je nadzorom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše El Universo.

“Mama mi je na kiseoniku. Srce joj je stabilno. Doktor ju je uštipnuo za ruku i ona je reagovala. Kažu mi da je to dobro jer to znači da malo-pomalo reaguje", rekao je Gilbert.

Doktor iz bolnice Martín Icaza poodici je u petak u podne predao telo jer je, kako su tada tvrdili iz bolnice, umrla.

"Čak su nam dali i umrlicu", rekao je Gilbert koji je za organizaciju sahrane morao sakupljati donacije.

Bela je ostala u kovčegu od 14 časova do 18:30, kada je porodica otvorila kovčeg da pripremi telo za bdenje. Tada su njen sin i ostatak porodice shvatili da žena još diše. Snimak je objavljen na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako žena pomera ustima i pokušava da dođe do daha.

"Mama je počela da pomera levu ruku, otvara oči, usta. Borila se da diše", rekao je Gilber Balberan.

Lokalni mediji pišu da je događaj šokirao zajednicu i da slučaj treba istražiti i sankcionisati jer je starica mogla biti živa zakopana.

Još nema zvaničnog objašnjenja, slučaj se nisu oglasili ni iz bolnice ni Ministarstva zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.