Nesvakidašnje: Indijka naučila da čita i piše u 92. godini

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 08:04

Nesvakidašnje: Indijka naučila da čita i piše u 92. godini

Devedesetdvogodišnja Indijka prvi put je pre šest meseci sela u školsku klupu i naučila da čita i piše, postavši primer i drugim ženama iz svog sela, prenose indijski mediji.

Salima Kan, rođena je oko 1931. i udala se kada je imala samo 14 godina. Kada je bila dete u njenom selu nije bilo škole.

Pre šest meseci, u pratnji supruge svog unuka, krenula je na put u školu u Bulandšahru, u državi Utar Pradeš i konačno započela obrazovanje uz decu koja su od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nje mlađa osam decenija.

List Tajms of India prenosi da je priča Salime Kan izazvala pažnju nakon objave videa na društvenim mrežama u kojem ona broji do 100.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Indijka u 92. godini naučila da čita i piše

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2023

Devedesetdvogodišnja Indijka prvi put je pre šest meseci sela u školsku klupu i konačno naučila da čita i piše postavši primer i drugim ženama iz svog sela.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.