Nespresso energija

Izvor: Domino Magazin, 21.Okt.2010, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nespresso energija

Baterije napravljene od stare kafe dovoljno jake da pokreću sat

Dizajneri studija Mischer’Traxler iz Beča predstavili su na Nedelji dizajna u tom gradu bateriju napravljenu od 700 potrošenih kapsula kafe. Energija dobijena iz ovog neobičnog izvora je iskorišćena za pokretanje satova koji su bili izloženi u Nespresso Austria kancelarijama u Beču.

Projekat se zove Nespresso Battery i koristi aluminijum iz konzervi, koji zajedno sa bakrom, starom kafom i solju >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << pravi struju, baš kao i baterije. Šest čaša ove smese je dovoljno da pokreće sat.

Dizajn je dobio nagradu za koncept u okviru održivog razvoja, a poruka je da se od otpadaka može efikasno dobiti energija.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.