Nepušačima više dana godišnjeg odmora? VIDEO

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepušačima više dana godišnjeg odmora? VIDEO

To je predlog koji će Pokret obnove Kraljevine Srbije uputiti Narodnoj skupštini kroz izmene Zakona o radu. Navodno, kada se izračunaju sve pauze za cigarete, nepušači tokom jedne godine rade čak 6 dana više od pušača.

Šta pokazuju primeri iz Velike Britanije i Japana na koje se poziva Pokret, treba li efikasnost na radu da se meri minutima pauze, jesu li pušači diskriminisani?

"Vrlo interesantno da je ova ideja ponikla iz najrazvijenijih zemalja u svetu - >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Velikoj Britaniji i Japanu. Ipak su došli do zaključka da bi pozitivna afirmacija učinila dobro ne samo svojim zaposlenima već bi učinili jedno opšte dobro", rekao je gostujući u "Jutru" na TV Prva Dragan Milivojević, član Predsedništva Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Ovo nije, kako je naveo nije zakonska obaveza, već podsticajna mera koja podstiče zdravlje ljudi.

Pogledajte više u videu:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li će nepušači dobiti duži godišnji odmor?

Izvor: Luftika.rs, 20.Jan.2020

Pokret obnove Kraljevine Srbije pre dva dana je izdao zvanično saopštenje, prema kojem će parlamentu predložiti izmene Zakona o radu i poslodavcima dati mogućnost da radnicima nepušačima odobre više dana godišnjeg odmora.. Brojne kompanije u Velikoj Britaniji i Japanu već funkcionišu po ovom...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.