Neobjavljeni snimci o Džeki Kenedi

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobjavljeni snimci o Džeki Kenedi

Američka televizija Ej-Bi-Si (ABC) emitovaće seriju do sada neobjavljenih audio snimaka Žakline Kenedi iz 1960-ih na kojima ona govori o životu sa suprugom i američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem, javile su danas agencije.

Nekadašnja prva dana Amerike je 1964. godine dala sedam intervjua u trajanju od osam i po sati istoričaru Arturu Šlesingeru mlađem koji nikada do sada nisu emitovani. Snimci su sada obrađeni i biće emitovani u septembru.

''Moja majka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ozbiljno shvatala obavezu da sačuva i dokumentuje istoriju administracije moga oca", rekla je Kenedijeva ćerka Karolina.

Televizija Ej-Bi-Si navodi da u intervjuima Žaklina Kenedi priča o svojoj ulozi prve dame, ali i supruge i majke. Intervjuima su pokrivene Kenedijeve prve političke kampanje, ali i kubanska kriza i poslednji dani Džona F. Kenedija u Beloj kući.

Žaklina Kenedi, koju su smatrali jednom od najlepših i žena sa najviše stila, po ubistvu muža 1963. godine udala se za grčkog magnata Aristotela Onazisa.

Umrla je od raka 1994. godine.

Saznajte više o Džeki Kenedi, ikoni 20. veka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neobjavljeni snimci Žakline Kenedi

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2011

NJUJORK - Američka televizija ABC emitovaće seriju do sada neobjavljenih audio snimaka Žakline Kenedi iz 1960-ih na kojima ona govori o životu sa suprugom i američkim predsjednikom Džonom F. Kenedijem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.