Nemamo evidenciju o broju abortusa VIDEO

Izvor: B92, 21.Maj.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemamo evidenciju o broju abortusa" VIDEO

U našoj zemlji već duže vreme je na delu negativan priraštaj. Čak i kada bi u sledećih 10 godina svaki bračni par imao troje ili više dece ne bismo imali priraštaj kakav je bio 60-ih godina prošlog veka.

Napravljen je plan za finansijsko osnaživanje rađanja drugog i trećeg deteta. Ali gotovo uporedo sa tim kao jedan od načina da nas bude više pominje se zaoštravanje procedure za obavljanje abortusa ili njegovo ukidanje. Kako na to gledaju jedan medicinski stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i predstavnik vere u „Jutru“ su govorili dr Mima Fazlagić, ginekolog i Aleksandar Ninković, sveštenik Beogradske nadbiskupije.

"Svaki dan se borim da bude što više beba i to jeste moja misija ali konačna odluka je na ženi, mislim da ima pravo da donese odluku da li ima pravo da ode na abortus“, rekla je Fazlagić.

Pogledajte u videu šta doktorka savetuje ženi kada se dvoumi da li da rodi dete:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.