Nema odmora ni praznovanja za složne komšije: Meštani Lipovca kod Topole zasukali rukave FOTO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 13:35

Nema odmora ni praznovanja za složne komšije: Meštani Lipovca kod Topole zasukali rukave FOTO

Iako je nova godina tek počela, a veliki broj građana i dalje praznuje, u selu Lipovac kod Topole nema odmora.

Desetak meštana samoinicijativno su se okupili i organizovali akciju čišćenja rastinja pored glavnog puta, koje im otežava prolaz ali i ruži sliku sela.

"Sami smo se organizovali, poneli smo testere, trimere, vile, raspoloženje i krenuli u radnu akciju. Desetak naših komšija nam se pridružilo i krenuli smo od ulaska u selo duž glavnog puta. Rastinje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ogromno, svima smeta kada prolazimo automobilom, a kada padne sneg, sve se savije i teško se prolazi, tako da nismo mnogo razmišljali nego smo se udružili i počeli da čistimo“, kaže Nenad Šević za Rinu.

On ističe da će radnu akciju nastaviti i narednih dana sve dok ne očiste sve rastinje pored puta, a za vredne komšije pripremljen je i ručak.

"Radili smo danas nekoliko sati i nastavljamo u tom ritmu. Pripremili smo i zakusku kod mene tako da se družimo, šalimo i ništa nam nije teško“, naglašava Nenad.

Inače, problem sa rastinjem pored puta prisutan je gotovo u svakom selu u okolini Topole, a jedan od načina da se reši bar nakratko jeste upravo ovaj koji su meštani Lipovca sproveli u delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.