Ne želim da ubijam životinje zarad mode

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne želim da ubijam životinje zarad mode"

Modna kuća Versaće (Versace) prestaće da koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijala i tako će se pridružiti Gučiju (Gucci), Đorđu Armaniju (Giorgio Armani), Hugo Bosu (Hugo Boss) koji su se već odlučili na ovakav korak.

Organizacija Hjuman sosajeti (Humane Society), koja se bori protiv upotrebe životinjskog krzna u modnoj industriji, pozdravila je odluku italijanskog modnog brenda, navodeći da je Veraće veoma "uticajan brend" i simbol za glamur.

"Krzno? >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izašla sam iz toga, Ne želim da ubijam životinje zarad mode", cititali su aktivisti deo intervjua kreatorke Donatele Versaće.

Versaće će izbaciti životinjsko krzno iz svojih kolekcija, počevši od sezone jesen-zima 2019.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.