Ne kažnjavajte ni prostitutke ni mušterije

Izvor: B92, 16.Nov.2013, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne kažnjavajte ni prostitutke ni mušterije"

Grupa poznatih ličnosti iz javnog života Francuske, među kojima je i čuvena glumica Katrin Denev, potpisala je peticiju protiv plana vlade da kažnjava građane koji plaćaju za seks.

"Iako ne podržavamo niti podstičemo prostituciju, odbacujemo kažnjavanje onih koji se prostituišu, kao i onih koji koriste njihove usluge", navedeno je u peticiji koju su objavili francuski mediji.

U tekstu piše i da potpisnici peticije - koju je potpisalo oko 60 ljudi, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rok zvezde, filmski reditelji i bivši ministar kulture - zahtevaju raspravu o ovom pitanju, bez ikakvih ideoloških predrasuda.

Predlog zakona protiv prostitucije, trebalo bi da se nađe pred skupštinom 27. i 29. novembra. Ovaj predlog zakona podrazumeva kažnjavanje klijenata prostitutki, umesto njih samih, kako bi prostitucija postepeno bila iskorenjena.

Kazna za plaćanje za seksualnu uslugu bila bi 1.500 evra ili dvostruko više, ako ista osoba bude ponovo zatečena u istoj situaciji. Prostitucija, sama po sebi je ozakonjena u Francuskoj, ali je zabranjeno podvođenje i korišćenje maloletnika za seksualne usluge, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ne kažnjavajte ni prostitutke ni mušterije"

Izvor: B92, 16.Nov.2013

Grupa poznatih ličnosti iz javnog života Francuske, među kojima je i čuvena glumica Katrin Denev, potpisala je peticiju protiv plana vlade da kažnjava građane koji plaćaju za seks..."Iako ne podržavamo niti podstičemo prostituciju, odbacujemo kažnjavanje onih koji se prostituišu, kao i onih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.