Navike i kako ih stvoriti

Izvor: Domino Magazin, 09.Sep.2011, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navike i kako ih stvoriti

Koliko je potrebno da biste stvorili novu naviku ili promenili staru

Naučnici su otkrili da je potrebno šest meseci za stvaranje navika. Naravno, to se odnosi i na menjanje navika, poput prestanka pušenja.

Posle početnog elana i želje za rezultatima javljaju se umor, dosada i druge obaveze koje otežavaju vašu zamisao. Naučnici sa Univerziteta Illinois su otkrili da uspešno vežbanje ili ostavljanje pušenja zavisi najviše od samopouzdanja.

Istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << je dokazalo da su ispitanici koji su sami sebi češće zadavali ciljeve, pratili svoj napredak i tražili podršku od drugih imali više samopouzanja i manje odustajali od ciljeva.

"Ovo otkriće može nam pomoći da otkrijemo pojedince koji bi mogli brzo odustati od programa vežbanja ili prestanka pušenja. Tada postoje tehnike da se ti ljudi ohrabre", kaže Edward McAuley.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.