Nauka kaže da je stres zarazan

Izvor: OkRadio.rs, 05.Maj.2014, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nauka kaže da je stres zarazan

Nova studija Maks Plank instituta za kognitivne nauke i Tehničkog univerziteta u Drezdenu otkrila je da stres može biti zarazan, i to ne samo kada se nalazimo pored osobe koja je pod stresom već i gledanjem određenih videa. Studija je pokazala da ukoliko se nalazimo pored osobe pod stresom, bilo da je u pitanju voljena osoba ili potpuni stranac, i sami možemo biti pod stresom i to na način koji se može kvantifikovati. - Činjenica da zapravo možemo da izmerimo ovaj empatijski stres u formi značajnog otpuštanja hormona je zapanjujuća  - izjavila je Veronika Engert, jedan od autora studije.

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Stres je neverovatno zarazan

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2014

Nova studija Maks Plank instituta za kognitivne nauke i Tehničkog univerziteta u Drezdenu otkrila je da stres može biti zarazan i to ne samo kada se nalazimo pored osobe koja je pod stresom već i gledanjem određenih videa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.