Nauk nije bauk (FOTO)

Izvor: B92, 03.Dec.2011, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nauk nije bauk (FOTO)

Festival nauke koji se petu godinu za redom odrzava u Beogradu, otvoren je danas u zgradi bivse robne kuce Kluz ali i Studentskom kulturnom centru, Teatru Bojan Stupica i Galeriji Narodne banke Srbije.

Festival je svecano proglasio otvorenim Peter Rebernik, direktor Evropskog udruzenja dogadjaja za promociju nauke (EUSCEA) a ucenici OS „Jelena Cetkovic" bili su prvi gosti Festivala nauke. Ova skola je samo jedna od 200 koliko je u petak posetiloFestival nauke.

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraja prvog dana interaktivne postavke i zanimljive naucne eksperimente videlo je 7.000 ljudi.

U nastavku pogledajte fotografije sa nekoliko postavki na Festivalu.

Srednjoškolci napravili model letelice

Kako radi munja

Vizuelizacija zvuka

Perspektiva je kriva...

Put na Mesec

Sve ovo i mnogo drugih postavki i dešavanja na Festivalu nauke možete videti još danas i sutra. Više na www.festivalnauke.org

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.