Naučni eksperimenti za najmlađe i radionica “Zdravo dete“ u Shopping centru Karaburma!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jan.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučni eksperimenti za najmlađe i radionica “Zdravo dete“ u Shopping centru Karaburma!

Shopping centar Karaburma će u subotu, 28. januara od 17 do 19 časova biti domaćin dve edukativno zabavne radionice za decu. Reč je o "Magičnoj radionici" u okviru koje će mališani moći, uz pomoć studenata Fakulteta za fizičku hemiju, da izvode eksperimente, kao i radionica "Zdravo dete" koju vodi čuveni Dr Feelgood.

"Magična radionica" počinje u 17h i predstavlja četrdesetominutnu mešavinu malih kućnih eksperimenata koje će deca moći da izvode uz asistenciju studenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Fakulteta za fizičku hemiju. Neki od stvari koje će, sigurno, oduševiti sve mališane su eksperimenti poput "jajeta u boci", "slonove paste", "hemijskog semafora", "duha iz boce" i drugi... Na ovaj način, deci će se približiti nauka kao što su fizika i hemija na jedan drugačiji, krajnje zanimljiv način.

Foto: Promo

U okviru radionice "Zdravo dete", koja počinje u 18 časova, najmlađi će imati priliku da se druže sa doktorom i poznatim TV voditeljem Sašom Plećevićem (dr Feelgood), kao i da se edukuju o značaju zdrave i ujednačene ishrane i fizičke aktivnosti. Radionica će biti realizovana kroz segmente kuvanja, kviza znanja, igre "pogodi ko sam" I vežbanja. Tako će deca zajedno sa dr Filgudom imati priliku da prave zdrave obroke, da na osnovu dodira i ukusa prepoznaju vrstu hrane, upoznaju svet sporta i učestvuju u zanimljivom kvizu. Cilj je da se roditeljima i deci još jednom ukaže na značaj zdrave i uravnotežene ishrane, kao i redovne fizičke aktivnosti. Najbolje učesnike radionice očekuju i nagrade koje su pripremile knjižare "Vulkan".

Foto: Promo

- Želim decu da naučim kako uz pomoć sporta i pravilne ishrane mogu da obezbede energiju zahvaljujući kojoj će biti najbolji đaci, dobri sportisti, ali uz pomoć koje će i osvojiti srce svoje simpatije. U današnje vreme, kada se živi brzim životom, tokom čega smo skloni i takvoj, brzoj hrani, važno je da stalno decu podsećamo na to koliko je takav način ishrane loš za njih. Cilj mi je da im pokažem da za veoma kratko vreme mogu i sami da pripreme zdrav obrok - rekao je Dr Filgud.

Pod sloganom "Nova godina - nova priča" Shopping centar Karaburma će u 2017. nastaviti da brine za svoje potrošače, ali i nastojati da im ponudi ugođaj koji pored povoljne kupovine podrazumeva i dobru zabavu. Tu su novootvorene radnje poput Gigatrona, Trefolina, knjižara Vulkan, Svilanita, ali odlična ponuda internacionalnih i regionalnih brendova kao što su C&A, Roda, DM drogerija, Forma Ideale, Takko, Sport vision, JYSK, Deichmann, kao i mnogi drugi.

- Imali smo odličan završetak 2016. godine u kojoj smo našim posetiocima u renoviranom i modernizovanom prostoru ponudili nove sadržaje na koje su sjajno reagovali. Nastavljamo u dobrom raspoloženju i pozivamo školarce da zimski raspust započnu kod nas uz edukativno zabavne radionice koje smo organizovali u saradnji sa čuvenim dr Filgudom i studentima Fakulteta za fizičku hemiju. Naravno, da se pristupučna kupovina uz raznovrsnu ponudu podrazumeva i dalje - , rekao je Ivan Raičević, direktor Shopping centra Karaburma.

(Telegraf.rs/ PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.