Nasa traži astronaute za put na Mesec - da li ste zainteresovani

Izvor: OkRadio.rs, 14.Feb.2020, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasa traži astronaute za put na Mesec - da li ste zainteresovani

Američka svemirska agencija želi da zaposli nove astronaute za misije na Mesec i Mars. Mnogi širom sveta - i deca i odrasli - sanjaju da će jednog dana otići u svemir.   Ljudski rod gotovo pola veka nije kročio na Mesec, ali bi to uskoro moglo da se promeni. Nasa planira da prva žena - uz jednog muškarca - kroče na površinu Meseca do 2024 .godine.   Zbog toga sada traže kandidate za buduće misije.   Prijave će trajati od 2. do 31. marta, ali nije sve tako jednostavno. Evo šta je sve potrebno da biste otišli u svemir.   Nacionalnost   Nasa je od šezdesetih izabrala više od 350 ljudi...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Svemirska agencija NASA pokreće konkurs za astronaute, evo koji su USLOVI

Izvor: Blic, 14.Feb.2020

Američka svemirska agencija NASA objavila je da će uskoro će početi da prima aplikacije od šire javnosti za sledeću klasu astronauta u okviru programa Artemis. Nova klasa astronauta imaće priliku da leti do Međunarodne svemirske stanice ili čak na Mesec.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.