Naš svemir polako umire

Izvor: Domino Magazin, 13.Avg.2015, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naš svemir polako umire

Ali još nije vreme za paniku

Naš svemir polako ali sigurno umire.

To je kratki zaključak naučnog rada međunarodnog tima od 100 uglednih naučnika koji su koristili podatke iz najsnažnijih teleskopa na svetu, na tlu i u orbiti, proučivši više od 200.000 galaksija čija svetlost dolazi do Zemlje.

Astronomi su godinama pretpostavljali da svemir očekuje tragičnu sudbinu, a naučnici su sada potvrdili svoja nagađanja preciznim merenjima.

Stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << je u tome da svemir "isijava" dva puta manje energije nego što je to bio slučaj pre dve milijarde godina.

"Svemir kao da je seo na kauč, pokrio se ćebetom pred spavanje koje će trajati zauvek", rekao je astronom i vođa naučnog tima Simon Driver.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.