Namerno kašljao na bivšu ženu, zarazio je koronom - sad će da robija

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 12:16

Namerno kašljao na bivšu ženu, zarazio je koronom - sad će da robija

Muškarac u Austriji (63) osuđen je jer je namerno zarazio svoju bivšu suprugu (70) koronavirusom tako što je kašljao na nju.

Portparol regionalnog suda u Lincu rekao je da je 63-godišnjaku izrečena devetomesečna kazna zatvora, uslovno na tri godine, piše Asošijejted pres.

Muškarac je osuđen za pokušaj nanošenja teške telesne povrede zbog namernog zaražavanja žrtve kovidom 19, prošle godine u novembru, dok su još živeli u istoj kući, a pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je razvod okončan.

Optuženik, čije ime nije objavljeno, kašljao je nad 70-godišnjakinjom nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus, rekao je portparol suda.

Muškarac je takođe osuđen zbog pretnji žrtvi i lakše telesne povrede kada ju je uhvatio za vrat i nagovarao da napusti njihovu zajedničku kuću.

Naloženo mu je i da plati 1.000 evra odštete svojoj bivšoj supruzi, koja se u međuvremenu oporavila od infekcije kovidom 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.