Najveći krokodil za Ginisa (VIDEO)

Izvor: B92, 01.Jul.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći krokodil za Ginisa (VIDEO)

Džinovski krokodil, odgovoran za smrtonosne napade na jugu Filipina, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći krokodil u zatočeništvu, objavila je danas ta izdavačka kuća.

Životinja nazvana Lolong, koja je prošlog septembra uhvaćena u gradu Bunuvanu dugačka je čitavih 6,17 metara i teška preko jedne tone.

Lolong je u knjizi zauzeo mesto dosadašnjeg prvaka iz Australije, dugog pet metara i teškog blizu jene tone.

Neki od stanovnika Bunuvana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izrazili su zbog toga radost, a neki drugi pak zabrintutost zbog moućnosti pojavljivanja još većeg krokodila.

Gradonačelnik Edvin Koks Elord, takođe predvodnik akcije hvatanja krokodila, rekao je da su "stanovnici vrlo ponosni zbog biodiverziteta svog mesta, ali istovremeno uplašeni da se može pojaviti još jedan Lolong".

Otkad se saznalo za njegovo hvatanje, Lolong je privukao hiljade turista, zaradivši za ovaj grad 72.000 dolara, samo od prodaje karata za ulaz u park u kome on boravi.

Veruje se da je odgovoran za smrt jednog deteta i nestanak ribara, a prijavljeno je i da je krokodil napao nekoliko vodenih bivola.

Krokodil je uhvaćen prošlog septembra, posle čak tri nedelje potrage. U hvatanju je učestvovalo oko 100 ljudi.

Elord je takođe rekao da je prilikom hvatanja video jednog većeg krokodila, ali je on pobegao, ostavivši strah među lokalnim ribarima. On je kazao da je tražio dozvolu Vlade da počne potragu i za ovim krokodilom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.