Najveći koktel u čast Hemingveja

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći koktel u čast Hemingveja

Osoblje čuvenog kubanskog bara “Floridita”, u istorijskom centru Havane, napravilo je 21. jula najveći koktel u svetu, mešajući osvežavajući alkoholni “daikiri” u ogromnoj čaši od 275 litara.

Uz nekoliko pomoćnika, 12 barmena pripremili su džinovski “daikiri” (po kome je Floroditia čuvena) za 33 minuta, koristeći za njegovo “mućkanje” 88 vlaša belog ruma, kao i veliku količinu limete mlevene sa šećerom i isitnjenog leda.

Predstavnik za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štampu “Floridite” Andres Arensibija saopštio je da je u “čašu” stalo 1.466 standardnih koktela i da će se za tri dana znati da li će ovaj poduhvat kubanskih barmena biti uvršćen u Ginisovu knjigu rekord.

Svoj poduhvat ugostitelji su posvetili 113. rođendanu američkog pisca Ernesta Hemingveja (1899-1961) koji je bio njihov čest gost, kao i 195. godišnjici postojanja bara.

I danas je Hemingvej “stalni gost” u "El Floriditi" pošto je 2004. za šankom postavljena njegova bronzana skultpura. Uprava bara svakodnevno “posluži” Hemingveju omiljeni "daikiri".

Pisac je na Kubi proživeo 20 godina i skoro svakodnevno u Havani posećivao “Floriditu”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveći koktel u čast Hemingveja

Izvor: medio.rs, 22.Jul.2012

Osoblje čuvenog kubanskog bara Floridita, u istorijskom centru Havane, napravilo je 21. jula najveći koktel u svetu, mešajući osvežavajući alkoholni daikiri u ogromnoj čaši od 275 litara.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.