Najprostije lignje

Izvor: Domino Magazin, 31.Maj.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najprostije lignje

Kuvanje za početnike Mike Dajmaka

Lignje – 500 gr; ulje; so; masinovo ulje, peršunov list – 1 vezica; beli luk – 2-3 čena; sok od pola limuna; krompir i blitva za prilog

Kao što i ime govori ovo je još jedno uputstvo za totalne početnike: lignje valja samo očistiti od zuba s kojim izadje i jedno crevce, griler treba zagrejati dobro, lignje pržiti dva minuta s jedne, isto toliko i s druge strane. Važna napomena: ako se pretera sve će biti žilavo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << />
Tek u tanjiru se posoli, nakapa maslinovim uljem, seckanim listom peršuna, seckanim belim lukom i limunovim sokom.

Služi se sa barenim krompirom i barenom blitvom.

Kuvanje za početnike



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Samačka čorbica

Izvor: Domino Magazin, 01.Jun.2011, 06:06

Kuvanje za početnike Mike Dajmaka..Paradajz sok – 0,5 l; crni luk – 1 glavica; celerov list – 1 veza; pirinač – 1 šoljica; brašno – 1 kašičica; šećer; ulje; so..Kada staramajka pošalje turšiju sinu samcu, uz to se obavezno nađe i bar jedna flaša ukuvanog soka od paradajza. Uz glavicu...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.