Najprodavaniji nemački list odustaje od toples modela

Izvor: B92, 12.Mar.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najprodavaniji nemački list odustaje od toples modela

Bild, najprodavaniji dnevni list u Nemačkoj, saopštio je danas da je okončao decenijsku praksu objavljivanja ženskih toples fotografija iz sopstvene produkcije.

Bild navodi da se sve više čini da "mnoge žene smatraju da su takve fotografije uvredljive ili degradirajuće", kako u redakciji, tako i među ženama koje čitaju taj nemački list.

Taj dnevnik je 2012. prestao s objavljivanjem fotografija toples modela na naslovnoj strani.

Današnje saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bilda objavljeno je na devetoj strani uz fotografiju oskudno obučene žene "u novom, savremenom stilu fotografije", navela je agencija AP.

Nemački list navodi da, iako obustavlja produkciju toples fotografija, postoje "fotografije koje prikazuju golotinju o kojima priča cela zemlja" i koje će se naći u Bildu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.