Najgori način da zastrašite dete

Izvor: B92, 07.Feb.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori način da zastrašite dete

Porodica šestogodišnjeg dečaka organizovala je njegovo “kidnapovanje” kako bi ga naučila da ne treba da bude preterano prijatan prema strancima, saopštila je policija iz Misurija.

Foto: Keoni Cabral / Flickr.com

U saopštenju stoji da je četvorogodišnjak preživeo pravu noćnu moru – neko ga je strpao u kamionet, pretio mu pištoljem i rekao mu da više nikad neće videti svoju majku. Međutim, kako se ispostavilo, majka je i učestvovala u lažnoj otmici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U policijskoj akciji koja je usledila uhapšene su četiri osobe – majka dečaka Elizabet Hap, baka Rouz Bruer, tetka Deniz Krotil i njen kolega Nejtan Fajroved.

Krotil je od Fajroveda tražila da iscenira kidnapovanje, kako bi zaplašio dečaka, a scenario su odobrile i mama i baka.

“Fajroved je žrtvu odveo u svoj podrum, pre nego što je uspeo da se oslobodi i ode na sprat. Tu mu je porodica održala predavanje o tome kako se ne treba upuštati u opasne situacije”, saopšteno je iz policije.

Dečak je sve ispričao učiteljima u vrtiću, koji su potom pozvali policiju i socijalnu službu.

Policija kaže da su Fajroved, Bruer i Krotil optuženi za kidnapovanje i zlostavljanje deteta. Oni će ostati u pritvoru, dok je majka pod istom optužnicom već u zatvoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.