Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji načini da očistite četku za kosu

Lijepo je imati zdravu i sjajnu kosu zbog koje mnoge žene troše velike iznose kako bi kupili najbolje preparate i tako sačuvali zdravlje i ljepotu vlasi. Nisu važni samo preparati poput šampona, maski i regeneratora, ne treba zaboraviti i na četke za kosu.

Mnogi u silnoj želji da održe kosu lijepom ne stignu razmišljati i o drugim metodama koje će pomoći da kosa i dalje bude reprezentativna. Četka za kosu je isto tako važna i nije svejedno koju ćete četku odabrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za njegu svojih vlasi.

Koliko je važno odabrati najbolju četku isto tako treba imati na umu kako četku jednom kada se nabavi treba održavati na pravi način, a pritom se misli na njeno čišćenje.

Najbolja četka za kosu je ona s kojom se kosa neće oštetiti, nego koja će omogućiti nježno raščešljavanje.

Zašto je važno čišćenje četke za kosu? Poznato je kako se na četki može nakupiti velika količina prašine i grinja, a kako ne bi dozvolili da se sve to nađe na kosi, treba znati kako očistiti četku ili češalj.

Prvo što treba je namočiti četku u toplu vodu i ostaviti kratko vrijeme. Nakon toga će biti lakše uklanjanje prljavštine. S četke treba isto tako ukloniti stare dlake, a to je moguće uz pomoć igle ili čačkalice.

Čišćenje četke je moguće i uz pomoć češlja. Biće dovoljno proći nekoliko puta češljem kako bi se uklonile sve dlake koje se tamo nalaze već neko vrijeme, ali isto tako i ostala prljavština. Češalj treba povlačiti samo u jednom smjeru kako bi efekt bio što bolji i kako bi četku što prije očistili.

Četku je moguće očistiti i uz pomoć četkice za zube. Pobrinite se prvo da već imate spremnu novu četkicu kako bi staru mogli iskoristiti za čišćenje. Na četkicu treba nanijeti malo sapuna ili šampona uz pomoć kojih ćete moći očistiti sva nedostupna mjesta.

Nakon čišćenja četku je najbolje staviti na peškir kako bi se mogla do kraja osušiti i kako bi ubrzo bila ponovno spremna za upotreu. Odaberite način čišćenja koji vam najviše odgovara i s kojim ćete biti sigurni da na kosu niste nanijeli ništa što niste htjeli te da ste se prljavštine na vrijeme riješili.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.