Najbolja nigerijska prevara u istoriji

Izvor: B92, 19.Feb.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja "nigerijska prevara" u istoriji

Među brojnim tekstovima provučenim kroz program Gugl prevodilac sa rečenicama kao što su "Poštovani, ja biti naslednik kralja iz Afike, imamo vam dati veliko bogatstvo..." ovih dana se izdvojila jedna duhovita parodija u koju su umešani čak i nigerijski astronauti zarobljeni u svemiru.

Pismo potpisuje doktor Bakare Tunde, rođak nigerijskog astronauta majora Abače Tunde, koji je postao prvi Afrikanac u svemiru još 1979. godine i to zahvaljujući tajnoj misiji u ruskom svemirskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << programu.

Problem je što se deset godina kasnije upustio u još jednu misiju, ali se od tada nalazi na "tajnoj sovjetskoj svemirskoj stanici Saljut 8T" jer se Sovjetski Savez raspao i vratio samo svoje astronaute.

Sve što treba da uradite jeste da Tundeovim rođacima omogućite preko svog računa transfer tri miliona dolara ruskim vlastima, a da bi se to desilo, ipak im treba broj vašeg računa i mala pomoć, a zauzvrat ćete dobiti 20 odsto od uplaćene sume.

Uživajte:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.