NOVI OPASNI VIRUS: Ako se ljubite svaki dan onda morate da pročitate ovaj tekst

Izvor: Telegraf.rs, 11.Jul.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI OPASNI VIRUS: Ako se ljubite svaki dan onda morate da pročitate ovaj tekst

Za virus HHV-6A, jedan od nekoliko herpesa koji se javljaju kod ljudi, od ranije se znalo da se prenosi putem poljupca, ali niko do sada nije utvrdio njegovu vezu sa neplodnošću.

Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu Ferara u Italiji, sa Robertom Rizo na čelu tima istraživača, prenosi Sciencealert.com, i u njemu je učestvovalo 30 žena koje pate od neplodnosti čiji uzroci su bili nepoznati.

Kod čak 13 žena (43%) pronašli su ovaj virus u materici.

HHV-6A >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je i dalje misterija za naučnike, a simptomi ovog i njemu bliskog HHV-6B virusa su "tihi", što znači gotovo nepostojeći, pa je infekcije teško primetiti.

Foto-ilustracija: Profimedia

Sve žene kod kojih je pronađen ovaj virus su takođe imale visok nivo citokina - proteina koji je veoma važan za razvoj oplođene jajne ćelije i fetusa- kao i hormona estradiola - za koga naučnici smatraju da nekako uzrokuje ovaj virus.

Naučnici se nadaju da će u narednim istraživanjima pronaći način kako da pobede ovaj virus i veruju da će se time znatno smanjiti broj žena koje moraju na vantelesnu oplodnju.

Iako se zna da se prenosi poljupcem, postoje i drugi faktori koji moraju učestvuju u razvoju HHV-6A virusa, i naučnici se nadaju da će ih uskoro utvrditi.

Nadamo se da vas neće strefiti ovaj virus, pa ćete moći da dobijate ovako lepo uvijene poklone za bebe:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.