Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2016, 21:40 (ažurirano 02.Apr.2020.)
NE VOLITE POSNA JELA? Kada vidite ova tri recepta, OTRČAĆETE U KUHINJU da ih pravite!
Stigla nam je zima, a sa njom praznici, slave i post, koji domaćicama ume da zada muke u nedostatku ideja za neko novo jelo.
Iz tog razloga, donosimo vam tri predloga, za tri posna jela, koji su i nezaobilazni obroci svih vegana.
1. Pita sa povrćem, sočivom i krompirima:
Za ovu pitu vam je potrebno ukupno pola sata, a rezultat će biti i više nego fantastičan. Sve što vam je potrebno je: dve šargarepe, dva crvena luka, dva čena belog luka, malo celera, pakovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << šampinjona ili nekih drugih pečurki, četiri veća krompira, šolja sočiva, tri kašike prezli, ulje, so i biber.
Priprema: izdinstajte na malo ulja povrće, posolite i pobiberite. Ogulite, skuvajte, iznječite i posolite krompir. Skuvajte i sočivo ili još brže možete koristiti sočivo iz konzerve, koje je potrebno malo posoliti.
Kada sve ovo pripremite, povrće prespite u tepsiju, premažite iznječenim krompirom, pospite sočivom i na vrh stavite prezle. Zapecite oko 10-tak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Printsrin: Youtube/Svakodnevne Inspiracije
2. Pita sa spanaćem, pirinčem i prazilukom:
Sastojci: jedna šolja ražanog brašna, dve kašike ulja, malo hladne vode, prstohvat soli.
Zamesite testo od ovih sastojaka i ostavite ga da miruje oko pola sata, a u međuvremenu pripremite fil od: 200 grama spanaća, jedne čaše pirinča, jednog praziluka, jedne glavice crnog luka, soli, bibera, suvog začina po volji i ulja.
Priprema: Skuvajte pirinač i procedite. Prodinstajte luk, praziluk i dodajte pirinač, a na kraju dodajte spanać, so, biber i začine. Testo rasklagijajte i stavite u podmazani pleh, potom prelijte filom i pecite pola sata na temperaturi od 200 stepeni.
Printskrin: Youtube/Recepti
3. Pita sa šampinjonima
Ovaj obrok je omiljen među gostima, a sve što vam je potrebno je jedno pakovanje kora za pitu, jedan praziluk i jedno pakovanje šampinjona, ulje, so i biber.
Priprema: Uključite rernu na 200 stepeni. Na malo ulja propržite praziluk i dodajte na tanko isečene listiće šampinjone, posolite i pobiberite. Prižite dok ne ispari tečnost, a potom odvajajte po tri kore - dve poprskajte ili premažite vodom i uljem, a na treću stavite film. To ponavljajte sve dok ne potrošite fil, a zatim stavite u rernu i pecite sve dok kore ne porumene.
Prijatno!
(Telegraf.rs / Informer)