Izvor: Telegraf.rs, 27.Jan.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAUČNICI PRETVORILI KUVANO JAJE U SIROVO: A evo zašto ovo nije gubljenje vremena

Tim naučnika došao je do revolucionarnog dostignuća – uspeli su da pronađu novi način da “otkuvaju” kuvano jaje, piše britanski “Independent”. Ovaj projekat su podržale vlade Australije i SAD. Iako u prvi mah zvuči kao nešto što se izvodi u kancelariji pored stripskog “Ministarstva za istraživanje ruda i gubljenje vremena”, ovo naučno dostignuće bi moglo […]

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

NAUCNICI PRETVORILI KUVANO JAJE U SIROVO A evo zasto ovo nije gubljenje vremena

Izvor: medio.rs, 27.Jan.2015

Ovo otkriće je značajno jer je dosad skuvano belance bilo školski primer za tvrdnju da se u proteinima izloženim visokim temperaturama odvija proces bespovratne denaturacije, odnosno da na temperaturama većim od 60 stepeni menjaju strukturu tako da se više ne mogu vratiti u prvobitni oblik..Tim naučnika došao...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.