NASA na Instagramu: Najbolje fotke iz svemira

Izvor: B92, 11.Sep.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA na Instagramu: Najbolje fotke iz svemira

Sa prvim septembarskim danima američka svemirska agencija NASA otvorila je svoj profil na sajtu Instagram, kako bi što lakše delila svoje spektakularne fotografije iz svemira sa korisnicima interneta iz celog sveta.

Kao prvu sliku objavljenu 6. septembra, NASA je simbolično izabrala fotografiju Zemlje usnimljene sa Meseca 1969. godine. Za manje od deset sati NASA-u je “zapratilo” više od sedamnaest hiljada onih koji imaju svoje profile na Instagramu.

U zvaničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenju NASA-e stoji da je profil otvoren kako bi svi mogli da sagledaju rad te agencije, ali i da uživaju u slikama i video zapisima od istorijskog značaja, prenosi Dejli Telegraf.

“Mi sve vreme radimo na povećanju našeg prisustva na društvenim mrežama kako bismo našli najbolji način da svima ispričamo priču o NASA-inim otkrićima”, kazao je NASA-in predstavnik za štampu.

Među prvim fotografijama koje je objavila NASA na svom Instagramu našli su se prizori Zemlje uslikani od strane satelitskog sistema GOES, pejzaži galaksija dalekih 110 miliona svetlosnih godina, kao i fotografije brojnih učesnika NASA-inih ekspedicija.

Pogledajte neke od fotografija koje je NASA objavila na Instagramu:

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.