NAJVAŽNIJI DETALJ ZA UREĐENJE STANA: Ova boja je najzahvalnija, a u dom unosi sreću i blagostanje!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVAŽNIJI DETALJ ZA UREĐENJE STANA: Ova boja je najzahvalnija, a u dom unosi sreću i blagostanje!

Pri uređenju enterijera najlakše je koristiti zelenu boju jer se lako kombinuje s drugim bojama i uvek izgleda dobro. Krenite od zelenih detalja poput jastuka ili cveća, pa se odvažite na bojenje zida ili ormarića.

Odabir boje neće uticati samo na celokupni utisak prostorije nego i na raspoloženje ljudi koji u njoj borave.

Ako se pitate koja se boja najteže kombinuje, u pitanju je crvena. Karakteriše je izuzetna dramatičnost, pa je najsigurnije držati se detalja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na taj način pružiti prostoru ličnost.

Crvena je odlično rešenje za kuhinje jer podstiče na akciju, ali s druge strane pojačava apetit, pa ako ste na dijeti onda znate koju boju da izbegavate.

Takođe, zelena boja je boja zdravlja. Zelenim bojama se leči nervni zamor i histerija jer umirujuće deluje na nervni sistem, efikasna je pri lečenju od iscrpljenosti i može da ublaži migrene. Za zeleno svetlo je karakteristično da proširuje kapilare, smanjuje pritisak i stimuliše žlezde sa unutrašnjim lučenjem. To je takođe boja mira, relaksacije, odmora i razmišljanja. Njena simbolika utiče na čovekova osećanja, smiruje i oslobađa. Ova boja je znamenje uravnoteženosti.

Pošto deluje smirujuće, ona je najprikladnija za kupatila i spavaće sobe, eventualno u obliku biljaka. U odnosu na crvenu, zelena boja ima suprotne efekte: snižava krvni pritisak, smiruje nervni sistem i migrene, uspostavlja ličnu ravnotežu, ublažava iscrpljenost i nesanicu i širi kapilare.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.