Muškarci zaista ne čuju žene

Izvor: Domino Magazin, 13.Jun.2011, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci zaista ne čuju žene

Koliko ste puta, drage moje, pričale i pričale vašem partneru o problemu koji vas muči da bi posle pola sata shvatile da on nije čuo ni reč

Naučnici kažu da je u pitanju način na koji muški i ženski mozak procesuiraju zvuk – tj. različita područja mozga se aktiviraju kada se sluša muški ili ženski glas.

Kod naših jačih polovina, prilikom obrađivanja ženskog glasa (tj. vibracija i zvučnih talasa ženskog glasa) muški mozak koristi kompleksniji deo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << koji inače koristi i prilikom obrađivanja muzike - te nas zato slabije čuju.

Za dešifrovanje muških glasova, muškarci koriste prostiji mehanizam koji se nalazi u zadnjem delu mozga.

Zato ako želite da vaš dragi izbaci đubre ili uradi nešto što vi želite, kao što je američki predsednik Teodor Ruzvelt rekao: “Govorite polako i nosite dugačak štap sa sobom”.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.