Muškarci se teže i duže oporavljaju posle raskida sa ženom koja im mnogo znači

Izvor: Telegraf.rs, 17.Dec.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci se teže i duže oporavljaju posle raskida sa ženom koja im mnogo znači

U ljubavi su svi različiti, ali kada su u pitanju raskidi, svi ćemo se složiti oko jednog: oni su užasni bez obzira na to kog ste pola. Ukoliko trenutno proživljavate bolni prekid veze, ova tema će vas i te kako zanimati. Posebno ako ste muškarac.

Žene vremenom nauče kako da se nose s rastankom i krenu dalje, iako, čini se, izgleda suprotno mišljenje. Ali muškarci - oni baš pate, i to dugo.

Međutim, ono što ponekad još više boli i nervira jeste kad shvatite >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da vi sedite kod kuće s mamom ili prijateljicama lijući krokodilske suze, sa flašom vina i kesicama čipsa, gledajući "U stvari ljubav" po 300. put, dok je on svako veče s prijateljima napolju i odlično se provodi, kao da se ništa nije dogodilo.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Logično, odmah pomišljate kako ga nije previše briga za vas i odnos koji ste imali, ali negde duboko u sebi ipak znate da je to samo stereotipni pristup, kojim se muškarci služe kada treba da reše uznemirujuće stvari u svom životu. Ali to i dalje boli.

Naime, u sve se kao i uvek upetljala nauka kako bi otkrila kako muškarci dokazano pate nakon prekida, bez obzira na to šta objavljuju na Facebooku ili Instagramu. A pakao koji prolaze nakon prekida gori je od onog koji prolaze pripadnice lepšeg pola.

Foto-ilustracija: Profimedia

Istraživanje je započeto 2000. godine i pratilo je 2.000 razvedenih žena i muškaraca, a otkrilo je kako se muškarci ni šest, pa čak ni devet godina nakon prekida značajne veze ne oporavljaju kako treba, već nakon razlaza postaju emocionalno nestabilniji.

Žene s druge strane, vremenom postaju sve bolje i rastu u svakom pogledu, iako je dokazano kako ih prekid više pogađa na prvu loptu.

Muškarci će duboko osetiti raskid sa ženom koju su voleli duže vreme. Duže će im trebati da shvate da su je izgubili, a duže im i treba da se oporave od tog gubitka, zaključak je istraživača.

Setite se toga svaki put kada pomislite da ga nije briga.

(Telegraf,rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.