Muškarac krenuo u sedmomesečnu šetnju dugačku 4905 kilometara: Razlog je rasplakao ceo svet

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 09:08

Muškarac krenuo u sedmomesečnu šetnju dugačku 4905 kilometara: Razlog je rasplakao ceo svet

Britanac Nik Džonson krenuo je danas, na 63. rođendan, u šetnju dugačku 4.905 kilometara duž obale Engleske u znak sećanja na suprugu Lisu, koja je preminula u avgustu u 59. godini od raja jajnika. Džonson je počeo da hoda engleskom obalom u smeru kazaljke na satu, a pridružio mu se i njegov verni pratilac, francuski spasilački pas Luis.

Džonson je krenuo u sedmomesečnu šetnju iz zamka Hajklif u okrugu Dorset, i nada se da će prikupiti 50.000 funti (58.800 evra) za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobrotvornu akciju u borbi protiv raka jajnika.

Supruga Lisa Džonson je 2015. godine saznala da boluje od retke vrste raka jajnika. Džonson, penzionisani inženjer informatike iz Viltšira, prisetio se života sa suprugom.

"Pošto je živela osam godina sa tako teškom dijagnozom, Lisa se osećala da je među srećnijima. Njena dijagnoza i stanje nikada je nisu definisali. Živela je punim plućima i nakon operacije, a pritom je nastavila sa lečenjem", rekao je Džonson.

Očekuje se da će Džonson i njegov pas Luis prelaziti dnevno 20 kilometara. Planirano je da završi svoju šetnju u Milfordu na moru, u novembru, kada bi Lisa napunila 60 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.