Musaka od kelja

Izvor: Domino Magazin, 11.Feb.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musaka od kelja

Viljuškom po ex-YU: Makedonski recepti

Glavica kelja, 5 većih krompira, 200 g šargarepe, 6 jaja, 200 g sira, 50 g putera, 50 g susama, so, biber, vegeta


Kelj i šargarepu obariti u posoljenoj vodi, zatim ocediti. Krompir skuvati, oljuštiti i narezati na kolutove; sir i jaja pomešati. 


U vatrostalnu posudu namašćenu puterom ređati najpre kolutove krompira, zatim obareni kelj i šargarepu, pa sir s jajima, i tako poređati >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << još jedan sloj, ili koliko ima sastojaka. Odozgo neka bude sir s jajima, pospe se preko toga susam, malo vegete i preko stavi na nekoliko mesta iseckan puter na listiće. 


Stavi se u zagrejanu rernu i peče oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni.

Viljuškom po ex-YU:

Vojvođanska kuhinja



Uređuje

Mika Dajmak

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.