Izvor: Domino Magazin, 11.Feb.2014, 09:24 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Musaka od kelja
Viljuškom po ex-YU: Makedonski recepti
Glavica kelja, 5 većih krompira, 200 g šargarepe, 6 jaja, 200 g sira, 50 g putera, 50 g susama, so, biber, vegeta
Kelj i šargarepu obariti u posoljenoj vodi, zatim ocediti. Krompir skuvati, oljuštiti i narezati na kolutove; sir i jaja pomešati.
U vatrostalnu posudu namašćenu puterom ređati najpre kolutove krompira, zatim obareni kelj i šargarepu, pa sir s jajima, i tako poređati >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << još jedan sloj, ili koliko ima sastojaka. Odozgo neka bude sir s jajima, pospe se preko toga susam, malo vegete i preko stavi na nekoliko mesta iseckan puter na listiće.
Stavi se u zagrejanu rernu i peče oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni.
Viljuškom po ex-YU:
Vojvođanska kuhinja
Uređuje
Mika Dajmak
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...
Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: malikuvar@sezampro.rs