Mrsna riblja musaka

Izvor: Domino Magazin, 06.Feb.2012, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrsna riblja musaka

Kuvanje za gurmane Mike Damjaka

Riba – 2 kg; krompir – 2 kg; pavlaka – 1 čaša; mleko – 1 čaša; veza seckanog peršunovog čista; beli luk – 1 glavica; maslinovo ulje; so

Pre svega važna je riba. Ne bilo koja: štuka ili smuđ, manić ili som što je najbolje, za nuždu može i zamrznuti oslić, ali to onda nije to.

Važan je i krompir: najbolje ivanjički roze. Pavlaka, mleko, peršun, beli luk...

Kad je sve na stolu, ribu valja >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << očistiti, iseći na krupne komade, obariti u slanoj vodi tako da se ne raspada, ali lako skida s kostiju, pa otkostiti.

Krompir se očisti, iseče na kolutove, pa poređa na dno nauljene crepulje. Posoli se, odozgo poređaju komadi otkošćene ribe, a sve zalije mešavinom pavlake i mleka (pola-pola) i začini vezom seckanog peršunovog lista i sitno seckanom glavicom belog luka. Na kraju se sve poklopi krompirom, još posoli, zalije maslinovim uljem i peče dok krompir na vrhu ne počne da rumeni.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Šampionska musaka

Izvor: Domino Magazin, 07.Feb.2012, 06:41

Kuvanje za gurmane Mike Damjaka..Šampinjoni – 500 gr; mleveni vrganji – 2 kašičice; crni luk – 2 glavice; krompir – 1,5 kg. Za posnu varijantu : paradajz – 1 kg; ruzmarin, timijan, zeleni biber, so, kečap. Za mrsnu varijantu: kisela pavlaka – 1 čaša; jaja – 2 kom; parmezan – 100...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.