Mrmot Fil predviđa još šest nedelja zime

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrmot Fil predviđa još šest nedelja zime

Najpoznatiji mrmot na svetu Fil, izašao je iz svoje jazbine kako bi tradicionalno “predvideo” koliko će još dugo zima da traje.

Da li znate šta je Dan mrmota?

Foto: Matt Reinbold/Flickr.com

Ovog puta, mrmot je video svoju senku i vratio se u jazbinu, što znači da će zima trajati još šest nedelja, prenosi Tudej.

Dan mrmota se obeležava svake godine 2. februara u Sjedinjenim Američkim Državama i tom prilikom se u Panksatoni gradiću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Pensilvaniji okupi na hiljade turista.

Iako većima američkih država uzgaja svoje mrmote za ovaj praznik, samo jedan je onaj pravi: Panksatoni Fil koji živi u Panksatoni gradiću u Pensilvaniji (Drugi deo imena, “Fil” dobio je po kralju Filipu).

Svake godine hiljade turista se sjati u ovo mesto “na kraju sveta” kako bi učestvovali u posebnom prazničnom programu.

Uz novinare, članove Kluba Panksatoni mrmota , meštanime i turiste, zabavi mrmota Fila odaziva se čak i guverner Pensilvanije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mrmotova prognoza - proleće neće još

Izvor: Mondo, 02.Feb.2015

Čuveni mrmot Fil izašao je danas iz svoje jazbine i trkom se u nju vratio, čime nam je najavio da će zima trajati još šest nedelja...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Kao i svake godine, na hiljade ljudi okupilo se na Dan mramota, 2. februara, u gradiću Panksatoni, u Pensilvaniji, kako bi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.