Morala da dokazuje da je žensko zbog dozvole

Izvor: Domino Magazin, 01.Jul.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morala da dokazuje da je žensko zbog dozvole

Eh, ta administracija je svuda ista..

Tridesetsedmogodišnja žena iz Džordžije (SAD) je morala da se podvrgne pregledu radi potvrde pola da bi dokazala da je žensko i da bi dobila vozačku dozvolu.

Problem je bio što je polje na njenom izvodu iz matične knjige rođenih obeleženo greškom kao „muško“. „Uvek sam gledala, a i svi ostali samo ime, dan i godinu. Nikad nisam ni obratila pažnju na taj deo,“ rekla je baksuzna Nakia Grims.

Ali ne sekirajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << se nije morala da ide na neki bolni medicinski zahvat. Problem je rešen kada su lokalne vlasti pogledale dokument sina Grimsove koji je potvrđivao da je ona njegova majka.

Photo:Flickr/epsos

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.