Moldavka otkriva kako izgleda brak sa Srbinom: Ujak u dvorištu peče 1.000 litara rakije... VIDEO

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 14:11

Moldavka otkriva kako izgleda brak sa Srbinom: "Ujak u dvorištu peče 1.000 litara rakije..." VIDEO

Moldavka Kristina Kataman na šaljiv način otkriva kako izgleda brak sa Srbinom.

Strankinje udate za Srbe već na početku bračnog života dožive jednu vrstu kulturološkog šoka. Običaji i tradicija razlikuje se od kraja do kraja. Ali, ipak postoje neke stvari koje su univerzalne i kada ih stranci dožive ili im preostaje da se "prekrste" i prihvate ih, ili "put pod noge".

Kristina Kataman (28) iz Moladivije odlučila je da zavoli i prihvati srpske običaje nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što se udala za Srbina sa kojim je osnovala advokatsku kancelariju, a zajedno žive u Americi.

Kada je reč o istočnom, tačnije balkanskom mentalitet za koji znamo da je nepresušan izvor anegdota i viceva, Kristina je pogodila pravo u metu. Često je naš mentalite tema njenih šaljivih videa i nimalo nije daleko od istine. Čak je i objavila knjigu Eastern European dating – cultural guide", a inspiracija su bili brojni video snimci u kojima se osvrnula upravo na mentalitet Balkanaca, ljudi iz bivšeg SSSR-a i Slovena i Slovenki uopšte.

Na Instagramu ima preko 250.000 pratilaca, a postovi koji su dobili najviše pregleda su oni u kojima opisuje kako izgleda brak sa Srbinom.

"Godišnjica nam je braka i htela sam da napravim dugačak post pretvarajući se da sam stručnjak za veze ili nešto slično, ali sam umesto toga odlučila da uradim ovo", napisala je Kristina i objavila video sa naslovom "Iz tačke gledišta - udata si za Srbina".

"Roštilj, rakija i truba kao način života. Ujak koji u dvorištu peče 1.000 litara rakije. Novak Đoković kao crveno slovo. I spremanje hrane za slavu za 60 gostiju, a zapravo dolazi samo 30", navela je ova Moldavka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.