Moj sin nije žurio da dođe na svet: Žena rodila blizance u razmaku od 11 nedelja

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moj sin nije žurio da dođe na svet": Žena rodila blizance u razmaku od 11 nedelja

Šansa za ovakvu trudnoću je jedan u 50 miliona...

Kada je dvadesetdevetogodišnja Lilija Konovalova ostala u drugom stanju i saznala da nosi blizance, nije očekivala da će se u razmaku od nekoliko nedelja poroditi dva puta.

Ali Lilija, koja živi u severnom delu Kazahstana, bolnicu je u nekoliko nedelja posetila čak dva puta - jednom u maju kada je rodila ćerkicu i još jednom ranije ovog meseca kada joj se rodio sin.

"Moj sin nije žurio da dođe na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svet", rekla je Konovalova, prenosi Live Science.

Ovoliki razmak između blizanaca nije uobičajen, ali nije nešto za šta se do sada nije čulo. Svetski rekord drže blizanci koji su se rodili 2012. godine, u razmaku od čak 87 dana. Takvi blizanci ne samo što nemaju isti rođendan, već nisu ni delili matericu.

Žene kao što je Konovalova imaju stanje koje se naziva "uterus didelphys", što znači da imaju duplu matericu. Takvu matericu ima jedna od 2.000 žena, a slične trudnoće su dokumentovane proteklih godina.

Jedna žena je u Mičigenu 2009. godine rodila dve devojčice i obe su rasle u zasebnoj materici. U 2014. godini zabeležen je slučaj u Velikoj Britaniji, kada je jedna žena rodila trojke, od kojih su dve bebe delile matericu, a jedna je bila sama u drugoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.