Mladić koji je hteo da otvori vrata aviona napao policiju: Službenici ga vezanog odveli u bolnicu

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 16:14

Mladić koji je hteo da otvori vrata aviona napao policiju: Službenici ga vezanog odveli u bolnicu

Mladić iz Velike Britanije koji je nasilno hteo da otvori vrata aviona na aerodromu u Zadru nalazi se u pritvoru.

Hrvatska policija sumnjiči mladića (27) da je u petak naveče na aerodromu u Zadru počinio krivično delo napada na službeno lice i narušavao javni red i mir zbog čega je uhapšen. Turista je nakon ispitivanja policiji u subotu izveden pred sud.

Policija navodi da je Britanac sve vreme pružao aktivan otpor zbog čega su nad njim upotrebljena sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisile. Zbog rastrojenog stanja na kraju je odveden u bolnicu, a hrvatski mediji navode da je u službenom vozilu i bolnici fizički napadao policajce i pokušavao da povredi sebe.

Jedan policajac je navodno lakše povređen.

Britanac se trenutno nalazi u pritvoru uz krivičnu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela napada na službeno lice koja je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu u Zadru.

Na društvenim mrežama, podsetimo, kruži snimak na kome navodno vidi mladi turista iz Velike Britanije kako iznenada ustaje i pokuša da otvori vrata letelice pred šokiranim putnicima.

Mladić, koji je prema navodima lokalnih medija bio pod dejstvom narkotika, najpre je počeo nešto da viče nakon čega je protrčao pored stjuardese i zaleteo se prema vratima, međutim, dvojica putnika su skočila na njega i uspela da ga obore na pod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.