Misterija leta MH370 - šta se nalazilo u pošiljci sa baterijama?

Izvor: B92, 03.Maj.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija leta MH370 - šta se nalazilo u pošiljci sa baterijama?

Nove informacije o teretu koji je prevozio Boeing 777 koji je nestao još 8. marta dovele su do novih pitanja vezana uz prevoz litijumskih baterija. One su se nalazile u većoj "ujedinjenoj" pošiljci koja je bila teška 2.453 kilograma, stoji u saopštenju Malaysia Airlinesa.

Star Online citirao je neimenovani izvor iz kompanije NNR Global Logistics koji kaže da su baterije težile nešto manje od 200 kilograma. Postavlja se pitanje što se još nalazilo u toj "ujedinjenoj" pošiljci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a bilo je teško 2.253 kilograma?

Neimenovani izvor nije mogao da otkrije šta se još nalazilo s baterijama zbog direktive pravnih zastupnika da se o tome ne priča sve dok traje istraga. Nije otkriveno ni ime kompanije koja je proizvela baterije.

Ujedinjena pošiljka kombinovala je nekoliko pojedinačnih pošiljki kako bi se napunio kontejner, a pošiljke bi se kasnije rasporedile na odredišta.

Ostatak tereta odnosio se na radio pribor i punjače?

Izvršni direktor Malaysia Airlinesa, Ahmad Jauhari kazao je još 24. marta kako se u avionu nalazila pošiljka baterija i da su bile sigurno upakovane. Litijumske baterije koje se ugrađuju u mobilne telefone i laptopove vrlo su zapaljive i u nekim izveštajima odgovorne su za niz požara u avionima poslednjih nekoliko godina.

Malaysia Airlines navela je u saopštenju kako su baterije bile teške 221 kilogram, a ostatak od 2.232 kilograma odnosi na radio pribor i punjače.

Informacija o teretu nije bila navedena u preliminarnom izveštaju o letu MH370 objavljenom u četvrtak. U njemu stoji samo kako NNR Global isporučuje 133 komada ukupne mase 2.453 kilograma. U izveštaju nije preciziran broj baterija kao ni njihov broj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.