Mislio je da će se izlečiti: Zbog starog narodnog leka koža mu je postala potpuno plava VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 08:08

Mislio je da će se izlečiti: Zbog starog narodnog leka koža mu je postala potpuno plava VIDEO

Pol Karason zaradio je nadimak Papa Štrumpf zbog svoje plave kože.

Međutim on je rođen svetle puti i riđe kose. Na licu je imao pegice, ali s godinama je počeo da pati od perutanja kože, refluksa kiseline i artritisa. Bio je odlučan da pronađe lek za svoje probleme. Pretražujući internet i literaturu, otkrio je koloidno srebro, otopinu srebra u vodi, koje se nekada koristilo kao antibiotik sve do pojave penicilina 1930-ih.

Iako je koloidno srebro zabranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 1999., kada su naučnici otkrili da može uzrokovati teška oštećenja organa, Karason je odlučio da ga isproba na sebi. Više od decenije je konzumirao taj napitak koji je smatrao čudesnim lekom. Čak ga je nanosio u velikim količinama na kožu te je tvrdio da mu je izlečio refluks kiseline i artritis.

"Imao sam toliko jak artritis u ramenima da nisam mogao da skinem majicu. Ali od srebra je nestao", rekao je.

Međutim dugotrajna upotreba koloidnog srebra dovela je do nakupljanja srebra u njegovom telu, uzrokujući trajno i retko stanje poznato kao argirija. Karasonova koža je postala plava.

Tvrdio je da je i to imalo neke prednosti. Nikada nije imao opekotine od sunca i nije morao da nosi sunčane naočare. Bilo je ipak nekih nedostataka s kojima se teško nosio. Ispričao je da su neki ljudi bili "nepristojni" prema njemu. Uz to, imao je poteškoća u pronalaženju zaposlenja jer poslodavci nisu hteli radnika koji je "primetno drugačiji" ili, u njegovom slučaju, plav.

Pol Karason preminuo je 2013. godine u 62. godini zbog komplikacija povezanih sa srcem, a njegova priča ostaje podsetnik koliko lekovi iz kućne radinosti mogu biti opasni. Traženje saveta lekara i pridržavanje njegovih preporuka uvek je najsigurniji i najučinkovitiji pristup lečenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.