Mislila je da je samo pod stresom, a sledećeg trenutka se borila za život jer je zbog TAMPONA dobila smrtonosnu infekciju

Izvor: Telegraf.rs, 18.Feb.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislila je da je samo pod stresom, a sledećeg trenutka se borila za život jer je zbog TAMPONA dobila smrtonosnu infekciju

Fibi Bembri provela je dve nedelje u bolnici nakon što je od tampona dobila sindrom toksičnog šoka.

"Osećala sam se baš loše i iznenada sam počela da povraćam. Mislila sam da je stres u pitanju zbog silnih ispita koje sam imala i da sam samo izmorena", priča Fibi.

Kako bi pokušala da se reši bolesti, otišla je kod svojih roditelja kako bi se opustila i proslavila dedin rođendan.

Međutim, kako se zabava bližila kraju, osetila je da njeno telo gori. Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je otišla kući ne bi li pokušala da opusti. Ipak, vrlo brzo je shvatila da nešto nije kako treba kada je svaki mišić u njenom telu počeo da je boli.

Na svu sreću, Fibi, koja je student medicine, uspela je da poveže tačkice i prepozna simptome.

Foto-ilustracija: Profimedia

"Svi ovi simptomi činili su mi se poznatim. Odmah sam zgrabila kutiju tampona i pročitala sve simtpome sindroma toksičnog šoka. Svi su mislili da je u pitanju samo neki virus, ali nisam smela da rizikujem", objašnjava ona.

Istog trenutka otišla je u bolnicu, a lekari su znali tačno šta moraju da rade.

Fibi je nedeljama imala teško menstrualno krvarenje, ali su doktori vrlo brzo isključili sve ginekološke probleme i zaključili da je u pitanju TSS - retka infekcija koju izazivaju stafilokoka ili streptokoka bakterije koje dospevaju u duboko tkivo tela i oslobađaju toksine koji napadaju unutrašnje organe.

Vrlo brzo dobila je koktel antibiotika i lekova protiv bolova.

Foto-ilustracija: Foter/

Telo je i dalje nastavilo da reaguje na infekciju i Fibi je dania povraćala, imala groznicu i telo joj je bilo naduveno. Samo zbog zadržavanja tečnosti u organizumu, Fibi se ugojila 5 kilograma, prenosi Daily Mail.

Iako je uvek bila pažljiva prilikom upotrebe tampona, doktori veruju da je njeno telo reagovalo na njih usled krvarenja tokom menstruacije.

Fibi se nada da će uspeti da se u potpunosti oporavi od ove infekcije koja u najgorim slučajevima može biti smrtonosna.

"Najbolji savet koji mogu da dam drugim ženama jeste da uopšte ne koriste tampone, ali znam da je to nemoguće za mnoge od njih. Veoma je važno da budete svesne simptoma, a ako primetite neki od njih - odmah idite u bolnicu", upozorava Fibi.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.