Mirisi koji mame

Izvor: B92, 09.Jan.2010, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirisi koji mame

Parfemi sa imenima slavnih ličnosti veoma su popularni, a najprodavaniji među njima je miris holivudske dive Elizabet Tejlor - samo 2008. zaradio je 67,2 miliona dolara!

Prema istraživanju koje je sproveo "Euromonitor internacional", vremešna diva zasenila je mnoge mlade zvezde poput Sare Džesike Parker i Dženifer Lopez, koje su, takođe, lansirale svoju "mirisnu notu".

Njen parfem "White Diamonds", koji je glumica kreirala u saradnji sa kozmetičkom kućom "Elizabet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arden" u prodaji je od 1991. godine, a rekordnu prodaju je zabeležio 2008. kada je zaradio 67,2 miliona dolara!

Na drugom mestu je "Unforgivable", parfem koji je kreirao repera Pi Didi, koji je zaradio 48,5 miliona dolara, dok je na trećem medstu, sa zaradom od 26,4 miliona, parfem koji nosi ime popularne kanadske pevačice Selin Dion.

Slede "Lovely", miris sa potpisom Sare Džesike Parker, koji je zaradio 25,7 miliona dolara, "Driven" bejzbol zvezde Dereka Džetera (24,1 milion) i "Diavolo" španskog glumca Antonija Banderasa (18,8 miliona).

Dženifer Lopez i njen parfem "Glow" su na sedmom mestu sa zarađenih 18,5 miliona dolara, dok su osmo i deveto mesto pripali Britni Spirs i njenim mirisima "Curious" i "Fantasy", koji su inkasirali 14,3, odnosno 10,1 miliona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.