Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mini kiš od špinata

I ptice na grani znaju koliko je špinat zdrav i pun željeza. Uz ovo ukusno jelo popijte limunadu da bi se željezo što prije apsorbovalo!

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Zahtjevnost: Lagano

Sastojci:

Priprema:

Operite i pripremite špinat i kuhajte ga u slanoj vodi dok skroz ne omekša. Zatim procijedite, osvježite mlazom hladne vode i dobro procijedite. Zatim ga izrežite na što sitnije komade.

Ogulite i izrežite >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << luk. Propržite ga na masnoći. Dodajte špinat i začine i sve skupa pržite 1-2 minuta a zatim umiješajte pavlaku, muškatni orah, sok od limuna, so i biber.

Odrolajte lisnato tijesto na radnoj površini koju ste prethodno posuli brašnom i od njega izrežite 4 kruga prečnika oko 12 cm. Zarolajte preostale, izrezane komade tijesta i formirajte tanke rolnice pa ih sačuvajte za ivice.

Položite krugove od lisnatog tijesta na pleh pokriven papirom za pečenje, krajeve premažite vodom i na njih zalijepite napravljene krajeve tijesta (rolnice) kako biste formirali gnijezdo.

Napunite špinatom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici (220°C) oko 30 minuta dok tijesto ne poprimi zlatnosmeđu boju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.