Milorad Pupovac o skandaloznoj izjavi hrvatske književnice: Ovo je pitanje govora mržnje VIDEO

Izvor: B92, 29.Avg.2023, 11:31

Milorad Pupovac o skandaloznoj izjavi hrvatske književnice: "Ovo je pitanje govora mržnje" VIDEO

Hrvatska književnica i članica Predseedništva Matice Hrvatske, Slavica Stojan, šokirala je javnost uporedivši Srbe sa "bubama koje ne možeš istrebiti".

Slavica Stojan je dala opširan intervju za Index u kom je nekoliko puta izvređala Srbe, uz obrazloženje kako Srbi neopravdano svojataju Dubrovnik i njegovo kulturno nasleđe.

"Bube koje, kad napadnu, jako ih je teško ukloniti, bez obzira koju metodu koristili, gaženje nogama, otrovima, bacač plamena. Kad se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako nešto uvuče u kuću, treba se ozbiljno boriti ili napustiti kuću. Ni govora da bi neko izašao iz svoje kuće. Treba se boriti s bubama, nikad ne dopustiti da kuću preplave, da mile po trpezi i po posteljini, nego ih strpljivo i trajno iskorenjivati", rekla je Slavica Stojan, između ostalog.

Postavlja se pitanje da li su Srbi ipak nepoželjni gosti u Hrvatskoj i zbog čega niko iz zvaničnog Zagreba se još uvek nije oglasio. Ovom temom su se bavili i gosti emisije Jutro, a svoje mišljenje je dao i Milorad Pupovac, predsednk Srpskog narodnog vijeća.

"To je jedna nedopustiva izjava, govor kojim se podstiče mržnja, nasilje nad Srbima. Nedopušteno je za bilo koga ko se obraća javnosti da tako nešto kaže, a naročito ko je član prestižne institucije. Gospođa Stojan je ovim poništila svaki mogući jezik", započeo je Pupovac razgovor za Tv Prva.

Upitan da li se uopšte može govoriti o nekoj bezbednosti Srba u Hrvatskoj, naročito nakon proslave Oluje, Pupovac je odgovorio:

"O sigurnosti i bezbednosti Srba u Hrvatskoj sasvim sigurno možemo govoriti, ove godine je obeležavanje Oluje prošlo u nešto tišem tonu. U tom pogledu, pitanje sigurnosti za nas je jedno od pitanja prvog reda, a ovo je pitanje govora mržnje."

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.