Meksikancima ne smetaju seks skandali

Izvor: B92, 08.Sep.2011, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksikancima ne smetaju seks skandali

Jedno nedavno istraživanje pokazalo je da su Meksikanci narod koji najlakše oprašta seksualne ispade poznatih ličnosti, bilo da je reč o zvezdama šoubiznisa ili političarima.

Ljudi poput bivšeg šefa MMF-a Dominika Štros-Kana, američkog kongresmena Entonija Vinera ili svetskog golfera Tajgera Vudsa, koji su nedavno bili upleteni u seksualne skandale, daleko bi bolje prošli da žive u Meksiku.

Naime, 57 odsto Meksikanaca je reklo da bi zvezdama i političarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svakako ili najverovatnije oprostili seksualne indiskrecije. Najviše tolerancije, posle Mekikanaca, pokazali su Belgijanci (55 odsto), a potom Amerikanci (48 odsto).

Daleko iza njih našli su se Francuzi (33 odsto), dok su Japanci (28 odsto) narod sa najmanje razumevanja za seksualne nepodopštine poznatih.

Ukupno gledano, 44 odsto od oko 18.700 ispitanika u više od 20 zemalja je izjavilo da bi bili spremni da oproste jedan takav ispad.

Upitani da li smatraju da je ponašanje aktera seksualnih skandala odraz njihove prave ličnosti ili pak da ih slava ili moć navode na pomisao da im je sve dozvoljeno, 80 odsto anketiranih Francuza je reklo da je slava glavni uzrok, dok su Meksikanci po tom pitanju bili podeljeni - 49 odsto veruje da je slava, a 51 odsto sama ličnost u korenu takvog ponašanja.

Opšte uzevši, 46 odsto svih ispitanika je neprikladno ponašanje poznatih pripisalo slavi, a 54 odsto samoj prirodi ličnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Meksikanci najtolerantniji prema seks skandalima poznatih

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2011

LOS ANĐELES - Istraživanje koje je agencija Ipsos nedavno sprovela za Rojters pokazuje da su Meksikanci narod koji najlakše oprašta seksualne ispade poznatih ličnosti, bilo da je riječ o zvezdama šoubiznisa ili političarima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.