Među decom u Srbiji zavladao bizaran trend: Sahranjuju žive drugare po školama VIDEO

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 21:23

Među decom u Srbiji zavladao bizaran trend: "Sahranjuju žive drugare" po školama VIDEO

U Srbiji vlada još jedan bizaran TikTok trend.

Naime, srednjoškolci, u još jednom vršnjačkom trendu, sahranjuju žive drugare. Na društvenoj mreži TikTok oni objavljuju snimke u kojima se vidi kako nose "pokojnika" na klupi, poju i nose krstove kao sveštenici.

Moderna, savremena tehnologija i trendovi koji se nameću učinili su da sistem pravih vrednosti gubi smisao i polako nestaje. Tinejdžeri su zarad "klikova" i broja pregleda i lajkova na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremni na svašta, pa čak i na kojekakve bizarnosti i izazove koji su ih dosad koštali čak i života.

Katarina Jonev, stručnjak za bezbednost dece na internetu, govorila je u današnjoj emisiji "150 minuta" na televiziji Prva o kontroli sadržaja na društvenim mrežama.

"Evo šta mi kao roditelji možemo da uradimo. Postoje dve solucije. Prva je ta da se postaramo da podešavanja na telefonu budu tako nameštena da se sadržaj filtrira, da je detetov profil na mrežama zaključan i slično. Druga stvar je da, onog trenutka kada odlučimo da detetu damo telefon, tada moramo i da počnemo da mu pričamo o aspektu bezbednosti na internetu, te kako da ga na pravi način koristi kao i društvene mreže", priča Joneva i osvrće se na bizaran trend "sahranjivanja živih drugara" po školama.

"Jedna stvar je da se deca igraju tako nečega bez deljenja na mrežama, međutim, ovako veliki broj ljudi to vidi i može da se pokrene trend. Između ostalog pitanje je i da li su ta deeca svesna šta zapravo rade i šta je zapravo smrt", govori Katarina Jonev, a više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.