Mediji: Preminuo glumac Radovan Miljanić

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 13:21

Mediji: Preminuo glumac Radovan Miljanić

Poznati pozorišni glumac Radovan Miljanić preminuo je juče u 69. godini nakon duge i teške bolesti, potvrdili su za domaće medije iz nacionalnog teatra.

Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge kako u Narodnom pozorištu u Beogradu, tako i na filmu i televiziji.

Miljanić je rođen u Pančevu 1952. godine, a diplomirao glumu 1979. godine na FDU u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića, monodramom "Priče kneza Miškina", po "Idiotu“ F. M. Dostojevskog. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predstava je igrana u Podrumu Ateljea 212, Žutom salonu JDP i SKC. Bio je veliki prijatelj sa Borisom Komnenićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo glumac Radovan Miljanić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021

Poznati pozorišni glumac Radovan Miljanić preminuo je u nedelju u 69. godini nakon duge i teške bolesti, potvrđeno je Tanjugu u nacionalnom teatru...Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge kako u Narodnom pozorištu u Beogradu, tako i na filmu i televiziji...Miljanić je rođen u Pančevu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.