Materijal vam se zalepio za peglu, lako ćete je očistiti

Izvor: Prva.rs, 23.Sep.2018, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Materijal vam se zalepio za peglu, lako ćete je očistiti

Očistiti tako nešto sa pegle je prava noćna mora. Osim toga, pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine sa garderobe, a na dnu se nakupi i kamenac pa bi bilo dobro da se čistiti barem svakih mesec dana.
Evo kako da najbolje očistite peglu u četiri koraka. Potrebni su vam: čist peškir, soda bikarbona, vinsko sirće, topla voda, stara četkica i štapići za uši.
1. korak
Napravite pastu za čišćenje od jedne kašike sode bikarbone i dve kašike tople vode. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Nanesite pastu na dno pegle i u rupice za paru. Ostavite nekoliko minuta da počne da deluje i zatim prebrišite peškirom, a rupice očistite štapićima.
2. korak
Stavite vinsko sirće u posudu, umočite u njega četkicu za zube, a zatim sa tim polako pređite dno pegle.
3. korak
Napunite peglu s vodom i uključite opciju za ispuštanje pare. Kad ispustite paru, peglu stavite na čist peškir i trljajte je dok ponovno ispuštate paru. Tako će se sa nje skinuti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon paste, kao i sirće.
4. korak
Isključite peglu i ostavite je da se osuši, a zatim je prebrišite s čistim peškirom.
Dodatan savet
Ako niste uspeli da očistite tvrdokorne mrlje sa svoje pegle, na mrlju nanesite kupovnu pastu za zube. Pustite da odstoji, a zatim istrljajte sa vlažnom krpom i sodom bikarbonom, a na kraju i sa suvom krpom. Ovaj postupak ćete verovatno morati da ponovite nekoliko puta ako se radi o zalepljenoj plastici ili sintetici.
Izvor: jutarnji.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.