MasterChef Srbija: Pred takmičarima je kuvarska štafeta

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 16:20

MasterChef Srbija: Pred takmičarima je "kuvarska štafeta"

U studiju najpopularnijeg kulinarsko-takmičarskog šoua "MasterChef Srbija" ostalo je 10 takmičara!

Navikli su da nedelju započinju timskim zadatkom, tako će biti i ovog četvrtka u 20.55 na Prvoj televiziji. U novoj 17. epizodi od takmičara se očekuje izvrstan timski rad i sportski duh. Vreme je da zagreju svoje kulinarske mišiće, jer ih čeka "kuvarska štafeta". Boriće se u dva tima: crveni protiv plavih. Ko će danas biti u čijem timu, ko će biti vođa, odlučiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snalažljivost, ali i taktika takmičara.

Deset kecelja, pet crvenih i pet plavih, sakrivene su negde u MasterChef kuhinji. Takmičari će morati da ih potraže. Svakom sleduje jedna kecelja, a među keceljama su i dve kecelje za vođe timova. Vođa plavog i vođa crvenog.

Kako ko pronađe kecelju, odmah je oblači i staje sa strane zajedno sa svojim timom.

Pred takmičarima je zvono, a ispod njega jagnjeći kotlet sa pireom od graška i mente, u mleku sa pireom od graška, sotiranim povrćem.

Timovi će pripremati ovo jelo u pet štafetnih etapa, gde će svaki takmičar spremati po jednu etapu. Za to vreme ostali takmičari čekaju svoj red i nemaju prava da pomažu. Kada se u potpunosti kompletira jedna etapa, onda se predaje štafeta drugom takmičaru iz tima.

Ispred takmičara su korpe u kojima se nalaze namirnice koje su im potrebne za etapu koju spremaju. Vođe će odabrati ko sprema koju etapu, a takmičari čekaju svoj red. Koje su to etape, otkriva im, ni manje ni više, nego sam kreator ovog jela, šef Filip Ćirić!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.