Mars: NASA se sprema da objavi još jedno epohalno otkriće

Izvor: B92, 04.Nov.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mars: NASA se sprema da objavi još jedno epohalno otkriće

Američka svemirska agencija (NASA) najavila je još jednu važnu pres konferenciju koja će biti održana 5. novembra u 20:00 časova.

Čini se da NASA prosto ne prestaje da nas iznenađuje – nakon što je u julu ove godine potvrdila da je pronašla nastanjivu planetu nalik Zemlji, usledilo je objavljivanje vesti u septembru da je na Crvenoj planeti otkrivena voda u tečnom stanju.

Međutim, to nije sve. Još jedna velika konferencija zakazana je za sutra uveče, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će NASA objaviti ‘ključna naučna otkrića’ u vezi sa Marsom, uključujući i to šta se dogodilo sa atmosferom ‘četvrtog kamena od Sunca’.

U pitanju su podaci koje je sakupila letelica MAVEN, koja se u orbiti Marsa nalazi od 2014. godine.

Konferencija, koja će biti održana u četvrtak, 05. novembra, u 20:00 časova po lokalnom vremenu, biće emitovana uživo, putem NASA televizije i veb sajta agencije.

Omogućeno je i postavljanje pitanja na Tviteru putem haštaga #AskNASA.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NASA danas objavljuje još jedno epohalno otkriće o Marsu

Izvor: Blic, 05.Nov.2015, 11:44

Američka svemirska agencija NASA najavila je važnu konferenciju za štampu koja će biti održana večeras u 20 časova. Na njoj će biti predstavljeno još jedno "ključno naučno otkriće" u vezi s Marsom...Nakon što je pronašla planetu sličnu Zemlji i otkrila da na Marsu postoji voda u tečnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.